Nye indlæg

 
 
 

3 ONIONS ..... no. 3

22-02-2012 17:02
3ONIONS No 3  i en serie pasteltegninger af Peter Bjørn NielsenI testen her tegnes der 3 tegninger på samme tegneunderlag men med forskellige typer pasteller.
Tegning nr.1 var med Sennelier oliepasteller, tegning 2 var er med Mungyo Gallery dry pastels .... en æske med 15 farver .... der leveres æsker fra 15 - 90 farver og denne 3. og sidste i række er med Derwent Pastelblyanter - ud af den samlede serie farver har jeg valgt de 15 der ligger tættest muligt på Mongyo pastellerne ....

Projektet med de 3 tegninger laves i samarbejde med HobbyHimmelen i Kristiansand.

Ideen er at se hvordan PASTELMAT fra Clairefontaine fungerer med forskellige pastelfarver.

.... og der kan ikke herske tvivl om at det er et fremragende materiale at tegne på ... uanset om man arbejder med oliepasteller, dry pastels eller pastelblyanter.

Her til højre ses et udsnit af tegningen lavet med Derwent pastelblyanter.

 

Om mit tegnearbejde kan man sige at de 3 tegninger ikke ligger på samme niveau. Den første lavet med oliepasteller lider under at jeg har brugt for lidt tid på den, i forhold til de to sidste. Samtidig har 3 gennemtegninger af samme motiv også gjort at jeg "kan løg" i større grad nu. Den første er "taberen" rent tegnemæssigt.

Om PASTELMAT fra Clairefontaine og 3 pasteltyper kan jeg sige følgende:

Alle tre pasteltyper har god vedhæftning på tegneunderlaget

Der er ikke problemer med at arbejde med mange lag, og det er problemfrit at tegne tynde streger oven på masive farvelag ..... uden at man fikserer først !!!

Farverne står rent og klart med stor farvedybde.

Med de tørre pasteller er der en del støv i starten af processen ... til underlaget er "mættet" med farve .... derfra er PASTELMAT meget behageligt at arbejde med, uanset om man arbejder med brede strøg, eller går i detaljer. Farveblanding / udjævning af overgange er også enkel når man først har tilført tegneunderlaget en passende mængde farve.

Jeg foretrækker almindelige pastelstifter frem for blyanterne på dette tegneunderlag. Man når hurtigt til punktet hvor det er enkelt at udnytte pastellernes farvekraft, samtidig med at det fungerer godt med detajletegning med kanten af pastelstifterne.
Pastelblyanterne fungerer også fint, blot skal man arbejde noget længere før man kommer til det punkt hvor fladen er så mættet med farve at blanding fungerer hensigtsmæssigt.
Det oplever jeg ikke som et problem, blot en konsekvens af at pastelblyanterne har en hårdere konsistens end de fleste traditioneller pasteller.

Oliepastellerne fungerer også fint, men de jeg normalt arbejderne med ( Sennelier ) er meget cremede/bløde og egner sig bedre til større format end det jeg har testet her.
Den kraftige og meget stabile PASTELMAT er et godt grundlag for den fedtede oliepastel.

De tre tegninger kan en tid ses her ( i større udgave end de 3 herunder )

3 ONIONS No3 af Peter Bjørn Nielsen

Tegning 3 .... med pastelblyanter

 

3 onions no 2 af peter bjørn nielsen

Tegning nr 2 Mongyo pasteller

 

3 ONIONS No 1 af Peter Bjørn Nielsen

Tegning nr 1 ..... oliepasteller

 


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Tak for at du har brugt tid på at læse min blog. Du er velkommen til at kommentere hvad du har set.
Glimt fra Peters tegnehule - mest tegninger men også malerier og enkelte skulpturer