Hulen / Arkiv / Alt muligt andet .....

Alt muligt andet .....

Tegnekursus Kongens Senter 22.-31. maj 2013


Navnet "Kongens Senter" i Kristiansand dækker bl.a. over en kunstskole hvor kunstneren Håkon Henriksen 22.-31.5 inviterede til AKT kurs ..... på dansk ville vi nok sige "Modeltegning". Som Håkon udtrykte det .... målet er "at se ..... rigtigt". Altså  et kursus i måltagning ud fra levende model.

Vi tegnede hver dag ... fra 10-14. i tilsammen 8 dage.

Tegningerne herunder viser glimt af mine ydmyge streger  ..... de ligger i den rækkefølge de er tegnet ... så de nyeste ligger dermed nederst .....
 
( fotografierne bærer præg af at være taget i blandingslys .... blåt lys fra vinduerne og lys af ubestemmelig farve fra lysstofrør i loftet )
 
Det var et kursus med mange gode oplevelser ..... vi øvede igen og igen på måltagning - af vinkler i motivet, proportioner osv ..... ved hjælp af tommestok. Lodsnor blev også brugt flittig. Både vinkelmålingen og brug af lodsnoren var ny viden for mig ... som jeg kan tage med mig over på andre motiver  ;-)

Der er nu fotos fra alle 8 kursusdage !!!
 
4 stk pilates pasteltegninger

De 4 første

Dette afsnit er lagt på hjemmesiden 12.1.2011

Første del at pilatesserien - 4 billeder i smalt tværformat ( 13 x 36 cm ) er nu færdige, og klar til passepartout / indramning.
 
Næste skridt er optegning af 2 nye - ligeledes tværformat.
 
... yderligere 3 er tænkt ind som en del af denne motivserie, som dermed ender med at bestå at 7 pasteltegninger i varierende størrelse.

Pilatestegning nr 5 ......

Dette afsnit er lagt på hjemmesiden 16.1.2011

Anden del af Pilatesserien er nu igang. Dagens tegning er i A3 format - og som de andre på Fabriana Tizziano pastelkarton. Farverne er næsten udelukkende fra Sennenilier med enkelte Koh I Noor farver ind imellem.

Pilates ... en serie pasteltegninger

fra tegnebordetUploadet 21.10.2010
Forberedelse til næste udstilling ... skitser - conté stift på tegnepapir, gentagelse på pastelkarton ...... Jeg har ikke lagt mig fast på mediet, men motivet blivet sandsynligvis de fotos som ses i dette billede .... 

 

Akrylskitse 

Uploadet 22.10.2010

Formatet er denne gang et lærred på 90x120 - højkant - og motivet er en pilatesøvelse. I skrivende stund hviler billedet på sit staffeli ..... det skal tørre og jeg skal gå og sanse/føle/fornemme/forestille mig næste skridt. Til nu er billedet monocromt - paynes grey og hvidt ..... måske bliver det ved det. Men der kommer helt sikkert korrektioner på proportioner og volumen ... og dermed nye billeder i rækken ....

Pilates maleriet udvikler sig ...

 
Disse billeder er lagt ind 26,10.2010
... malingen er i dag så tør, at jeg kan gå et skridt videre ( jeg maler med GOLDEN OPEN - en acrylmaling med tørretid tilnærmet den man kender fra oliemaling ).
Indledende har jeg med hvid og sort kridt tegnet korrektioner ind på lærredet inden jeg med pastose strøg har lagt paynes grey og hvid maling - og blanding af de to - på udvalgte områder .... sammenlign evt med billederne fra sidste uge længere nede på siden ...
Glimt fra Peters tegnehule - mest tegninger men også malerier og enkelte skulpturer